Wandeling Zwilbrocker venn

IVN/KNNV wandeling; Uitkijken over het Venn
Zwillbrocker Venn, 19 mei Zwillbrock

Op Eerste Pinksterdag, zondagmiddag 19 mei, organiseren natuurverenigingen IVN en KNNV Oost Achterhoek een wandeling rond het prachtige Zwillbrocker Venn, net over de grens bij Meddo en Zwolle (Gld).

Flamingo’s

Het Zwillbrocker Venn is een veen-, moeras- en bosgebied dat al decennia beschermd is. Het is een Natura2000 gebied dat deel uitmaakt van de ‘Moore und Heiden des westlichen Münsterlandes’. Het gebied is een eldorado voor vogels, waarbij de flamingo’s uiteraard de meest iconische soort zijn. De veertig flamingo’s die ieder jaar in het Zwillbrocker Venn broeden vormen de noordelijkste kolonie ter wereld. Daarnaast kun je er in totaal zo’n 100 andere vogelsoorten aantreffen. Vanaf een aantal uitkijkpunten hebben we een mooi zicht op de vele vogels.

Tijdens de wandeling staan we uiteraard stil bij de flamingo’s en andere watervogels, maar we hebben ook oog voor de verdere flora en fauna in het gebied, zoals de heide en de specifieke soorten die daar weer gedijen. We maken een rondje om het Venn en lopen door bos en hei, waarbij ook uitleg wordt gegeven over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Ook wandelen we langs de groene grens, waar de landschapsverschillen tussen Nederland en Duitsland heel opvallend zijn.

Wandel je mee?

De wandeling is ruim 5 kilometer. We starten op zondag 19 mei om 14 uur vanaf de parkeerplaats bij het barokkerkje in Zwillbrock. We verwachten ongeveer 16.30 weer terug te zijn. Zorg voor goed schoeisel. De wandeling is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Datum & tijd
zo 19 mei 2024 om 14:00
Vertrekplaats

parkeerplaats voorbij de Barockkirche (lang parkeren)