Thema-bijeenkomst; LIBELLEN

Foto natuurkieker Johan Blaauw

Woensdagavond 8 mei organiseren natuurverenigingen IVN en KNNV Oost Achterhoek een thema avond over libellen in de Achterhoek.

Libellen zijn fascinerende dieren! De meeste mensen zien wel eens libellen door de tuin vliegen. Soms dartelen ze boven het water, soms scheren ze met hoge snelheid door de tuin. Nederland is een echt libellenland: er komen in Nederland ongeveer 65 soorten libellen voor.

Onderwerpen die tijdens de bijeenkomst worden besproken zijn: Wat is er zo bijzonder aan libellen, hoe leven ze, hoe planten zij zich voort, welke soorten kun je in de Achterhoek tegenkomen en hoe kun je ze herkennen? En erg actueel: hoe gaat het met ze? 

De presentatie wordt gegeven door Gerdien Bos van de Vlinderstichting.

Gerdien houdt zich vooral bezig met allerlei projecten op het gebied van monitoring en vrijwilligers. Ze coördineert het meetnet libellen en andere vrijwilligersnetwerken en is betrokken bij de bescherming van Europees beschermde soorten. Een voorbeeld daarvan is de monitoring van de gevlekte witsnuitlibel die in Gelderland voorkomt in de Natura 2000-gebieden Veluwe en Korenburgerveen. Gerdien is namens de Vlinderstichting ook projectleider van de online Libellencursussen voor beginners en gevorderden. 

Kom je ook?

De thema-avond is op woensdag 8 mei en vindt plaats in de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61 in Winterswijk. We beginnen om 20 uur en we verwachten om ongeveer 22 uur af te sluiten. De kosten bedragen €3 voor IVN/KNNV leden; niet-leden betalen €5.

Bronvermelding en copyright foto’s: Jordan Blaauw/IVN beeldbank

Datum & tijd
wo 8 mei 2024 om 20:00
Vertrekplaats

Zonnebrinkkerk Zonnebrink 61 Winterswijk.
leden € 3,00 niet leden € 5,00 pinnen is mogelijk