Thema Vlinders

Thema avond vlinders bij IVN/KNNV

Op woensdag 8 juni houdt Kars Veling een lezing over vlinders in de Achterhoek.  Hij is een echte expert want als projectleider bij de Vlinderstichting doet hij  al meer dan 25 jaar onderzoek naar vlinders en libellen. Hij geeft ook veel lezingen en cursussen. De dagvlinders staan in Nederland onder druk. Van de 70 soorten die ons land rijk was zijn er 17 uitgestorven terwijl dertig van de overgebleven soort op de Rode Lijst staan als ernstig bedreigd tot kwetsbaar. Ook in de Achterhoek zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen. Toch is er hier nog genoeg te genieten.

Keizersmantel                                                                                                          Foto: Peter Nieuwenhuis

Tijdens de lezing zal onder andere worden ingegaan op:

• Welke eisen stellen vlinders?
  • Hoe leven ze en wat hebben ze nodig?
  • Hoe kunnen wij zorgen dat er meer vlinders en libellen in onze omgeving voorkomen?
  • Hoe kunnen wij zorgen dat onze tuin een thuis voor vlinders wordt?

Spreker: Kars Veling

Datum: woensdag 8 juni